Lervik – Strömstad

Även om det var nästan vindstilla när vi lättade ankar så hade det blåst mestadels 5-6 m/s under tiden vi legat så ankaret satt bra fast i lerbotten. Fast upp kom det, som tur var.

Idag skulle det vara bra vind med 4-6 m/s hela dagen. Det var bara det att det var motvind, men nu hade vi tröttnat på motorgång så det blev kryss hela dagen istället. Egentligen inte några större problem när det var gott om utrymme och inte för höga vågor. Ännu roligare förstås när vi seglade om och ifrån några andra båtar på väg åt samma håll. Möjligtvis ett litet problem med att vi dragit upp Elvis på fördäck då vågorna skulle vara över 1 meter vilket gjorde oss lite oroliga att ha jollen på släp. Detta gjorde att vi fick ta det lugnt i slagen för att inte skoten skulle fastna, men det gick oftast bra.

Efter att ha varit i Norge länge så kändes det otroligt skönt att komma hem till Sverige igen. Fast gästhamnen i Strömstad känns inte riktigt som Sverige. De allra flesta båtarna har norsk flagg, och nästan ingen av dem har svensk gästflagg. Så egentligen borde vi kanske haft kvar vår norska även denna kväll… Middag åt vi i nere i ruffen då vädret nu är lite kyligare.

En reaktion på ”Lervik – Strömstad

  1. Angi 5 augusti, 2019 / 08:16

    Välkomna till Sverige 🇸🇪

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s