Oslo – Hjelp

Vi hade lite sightseeing kvar i Oslo som vi klarade av på förmiddagen. Vi tog spårvagnen, eller ”trikken” som den kallas här, till Vigelandsparken för att spä på vår kulturella ådra. Där var det många turister som föstes runt med guider. Vi såg både asiater och sydamerikaner, men inte så många norrmän.

Därefter styrde vi stegen förbi det kungliga slottet Uranienborg bara för att konstatera att på bästa platsen framför slottet så finns det en staty med en svensk kung. Låt vara att han var kung över både Sverige och Norge när det begav sig, men av vad vi läst oss till så var det inte norrmännens förstahandsval att Karl Johan XIV skulle regera även över Norge. På Karl-Johan tog vi oss elvakaffe med rejäla bakverk. Bullarna här i Norge är STORA.

Sedan var det dags att kasta loss för vidare färd söderut. Idag hade vi bestämt att inte gå så långt. De två första ställena som vi hade sett ut hade flytbryggor utlagda, trots att det var ”naturhamnar”. Men där var fullt när vi drog förbi så vi hamnade på vårt tredjehandsval nämligen att svaja på eget ankare vid ön Hjelp. Någon hjälp behövde vi dock inte, även om det var mycket gott om båtar där, även som svajade. Något som vi inte såg så mycket utav väster om Oslofjorden. Middag blev grillade hamburgare på den intilliggande stranden på Hjelp.

En reaktion på ”Oslo – Hjelp

  1. Angi 3 augusti, 2019 / 13:01

    Dom skramlar väl inte lika mycket som vagnarna i Göteborg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s