Lövöysund – Oslo

Morgonen började kall och mulen när vi lättade ankar och stävade förbi den lilla ön ”Lorten” i Lövöysund. Efter en liten stund verkade vindens styrka och riktning bra så vi hissade segel och seglade riktigt bra en stund. Sedan kom vi i lä av en ö, och därefter blev det mer eller mindre bleke resten utav färden uppför Oslofjorden.

Framme vid gästhamnen vid Akers brygge var det så att de allra flesta platserna numera är fasta platser. De lediga gästplatserna som fanns passade inte riktigt för vår storlek, även om vi här i Norge är att betrakta som en liten båt. Bra service från Hamnkontoret i alla fall som anvisade oss en annan långsidesplats nästan längst in i hamnen. Där kunde vi lägga till bakom en Princess 67 så vi låg helt klart i lä. Nu hade också vädret bättrat sig till högsommarväder. Sol och varmt, helt enkelt.

När vi kommit till ro var det förstås dags att turista i Oslo med promenad runt Rådhuset och på Karl-Johan.

Middag åt vi på Jamie Oliver’s Italian som låg alldeles intill bryggan där vi låg. Jan såg till att de svenska färgerna syntes i vimlet.

En reaktion på ”Lövöysund – Oslo

  1. Angi 2 augusti, 2019 / 12:02

    Jamie Oliver, minnen från London 😊. Mycket snygga shorts på Jan 👍🇸🇪

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s