Nevlunghavn – Lövöysund

Klockan 9 lade vi ut från den lilla mysiga hamnen i Nevlunghavn. Dock hann vi inte komma så långt förrän vi möttes av motvind och höga vågor. Det blev till att skumpa runt i vågorna de första timmarna. Innan vi kom i lä av lite öar.

Efter ytterligare några timmar kunde vi hissa segel. Det gjorde vi precis när en ny norsk Hallberg-Rassy 340 dök uppseglandes från en anslutande farled. Då blev det race. Fast det gick nästan alldeles för lätt för oss att hänga av dem på kryssen.

Efter åtta timmars färd var vi framme i viken som vi sett ut. Där fanns tre bojar från Oslofjordens Friluftsråd, med ett liknande system som Svenska Kryssarklubbens. Alla tre var upptagna och eftersom vi inte är medlemmar i Oslofjordens Friluftsråd så släppte vi som planerat eget ankare. Dock fick vi inte fäste förrän på fjärde försöket, så vi var nära att ge upp. Väl på plats var det dags att skicka upp Bicycle-repairman i masten för att mixtra med AIS-antennen då vi fortfarande verkar ha lite problem med den. Nu får vi se om det fungerar bättre.

En reaktion på ”Nevlunghavn – Lövöysund

  1. Angi 1 augusti, 2019 / 14:55

    Ni får snart anställa en mastman/kvinna om den ska fortsätta krångla 😫

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s