Kragerö – Håöya/Jordbukta

Idag gick färden vidare österut. Huvudleden ut åt det hållet från Kragerö är att gå genom ett långt och, framförallt på ett ställe mycket, trångt sund. Vilket var väldigt mysigt.

Där kunde vi förstås inte segla i motvinden, men när vi kom ut på lite öppnare vatten så blev det en stunds segling innan vinden dog ut helt när vi var på väg in mellan skären där vi skulle ankra upp. Viken vi hade sett ut heter Jordbukta och ligger utanför Håöya. Detta var ett mycket populärt ställe med många norska motorbåtar och deras badande besättningar. Där var det dessutom så varmt i vattnet så att hela Elvines nuvarande besättning också badade. Sedan blev det dags för oss att utöva lite ”jolle-terror”.

Till skillnad mot de flesta norrmännen grillade vi middagsmaten, och även åt den, iland. Denna gång hade vi färsk lax att grilla som vi köpt några dagar tidigare i Risör. Lite konstigt nog så växer inte fiskaffärerna på träden här. Vi var dessutom enda ankrande båt i de bägge vikarna. Alla andra båtar låg förtöjda mot land.

En reaktion på ”Kragerö – Håöya/Jordbukta

  1. Angi 30 juli, 2019 / 08:49

    Vilket galtahopp av Alma. Även mamma Åse badade??hmm

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s