Skaueröya – Dalskilen

Underbar morgon i naturhamn efter en god natts sömn. Några båtar i den enormt populära viken hade redan gett sig av när vi stack upp våra huvuden. Efter frukost med nybakt bröd, som Maria hade bakat, lättade vi ankar för vidare färd. Det blev lite seglat i början i motvinden med några långa krysslag, men sedan blev det motorgång för resten. Inte lätt att kryssa i de många trånga lederna och passagerna. Vi passerade Arendal där vi passade på att tanka och handla fisk. Som tur var behövde vi inte slåss med den stora oljeplattformen som låg i den mindre mysiga industriella delen utav Arendal.

Siktet var inställt på den lilla bassängen vid Dalskilen som beskrivs i Havneguiden som en av de allra mysigaste hamnarna i området och därmed populär. Mysig skriver vi under på, men populär verkar vara en överdrift då vi vid läggdags ännu inte siktat fler båtar som tänker övernatta. Dock ligger vi ganska nära bebyggelse där det har varit liv och rörelse. Vi ankrade mitt i bassängen och där var det väldigt lugnt och skyddat. Robert passade på att tvätta lite på skrovet, andra passade på att ta sig ett dopp i det relativt varma vattnet (19.5 grader),. Efter middagen som bestod av fiskgryta med en räksmörgås till förrätt så åkte damerna iväg för att göra sig av med räkskalen.

En reaktion på ”Skaueröya – Dalskilen

  1. Angi 27 juli, 2019 / 13:02

    Var och en har sin uppgift 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s