Ny-Hellesund/Olavsundet – Ulvöyasund

Även denna morgon tog vi det lugnt och inledde med att utforska det gamla fortet som tyskarna byggde under andra världskriget på ön jämte där vi svajankrat. Fast lugnt och lugnt, några i besättningen passade på att göra gymnastiska övningar på bryggan. Det var också väldigt dimmigt så det bidrog till att vi inte hade så bråttom iväg.

Enligt väderprognosen skulle dimman lätta på eftermiddagen så strax efter klockan ett drog vi upp ankaret och stävade iväg. Dock lättade dimman inte alls så som vi hade trott, utan stora delar av färden så var sikten mycket dålig. Fungerade bra för det mesta då de flesta andra båtar också tog det lugnt, men ett fåtal motorbåtar körde alldeles för fort i vårt tycke.

Framme vid Ulvöya fanns det tre olika svajankringsvikar att välja på, och inga andra båtar som låg där. Vilket gjorde det riktigt svårt för oss att välja vilken vi skulle lägga oss i. Till slut slog vi till på en utav dem. Där tog Robert och Jan Elvis in till land för att grilla ankbröst till middagen.

En reaktion på ”Ny-Hellesund/Olavsundet – Ulvöyasund

  1. Angi 24 juli, 2019 / 23:06

    Ja Expressen eller Aftonbladet det är svårt 😱

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s