Korshamn – Hillevågen

Idag blev det sovmorgon. Väderleksprognosen hade utlovat att regnet skulle upphöra under eftermiddagen och att det skulle blåsa mindre. Så dagen började med en promenad i regnet runt ön. När vi kom tillbaka till båten upptäckte vi att den ena skruven till adapterröret på Furlexen hade lossnat på samma sätt som den gjorde en gång förra säsongen. Då tog det oss tre timmar att åtgärda eftersom vi inte förstod hur vi skulle göra. Nu tog det tio minuter. Allt är så oändligt mycket enklare om man vet hur man skall göra.

Vi åt sen lunch och sedan kastade vi loss. Regnet höll dock i sig, men blåsten hade avtagit så pass att vi inte kunde segla. Utan det blev motorgång hela vägen, men dagens etapp var inte så lång. Det var inte så långt heller att passera Lindesnes, vilket var skönt eftersom vågorna var rejält skvalpiga även om det inte blåste. På vägen passerade vi innanför Svinör och gick förbi lite mysig bebyggelse.

Framme i Hillevågen blev det svajankring jämte den enda andra båten som också låg på svaj där. Vilket var tur för det var ganska trångt längst in där djupet inte var så stort. Till middag blev det hemgjord pizza. Mums!

En reaktion på ”Korshamn – Hillevågen

  1. Angi 23 juli, 2019 / 14:43

    Gott att ha lite go mat att se framemot 😏

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s