Tananger – Korshamn

Idag var det upp i ottan strax efter fem för att sleva i sig gröten så att vi var mätta och belåtna när vi hade en lång dags färd i dåligt väder. Strax efter klockan sex kastade vi loss i regnet och satte kurs söderut.

Efter en och en halv timme så hade regnet avtagit och vinden tilltagit så då kunde vi hissa segel. Vi hade valt en bra dag för denna segling då vågorna inte var så höga och att vi framförallt gick med vinden. Så vi hade en förhållandevis behaglig segling i vindar upp till 12 m/s vilket gav oss bra fart.

Passagen förbi Lista fyr var odramatisk.

När vi väl kom fram till Korshamn så var det inte helt lätt att förstå var vi kunde lägga till, men med hjälp av personalen i butiken hittade vi rätt till den jättefina kommunala bryggan. Där låg vi helt ensamma och kunde grilla middagen som återigen avnjöts under sittbrunnskapellet.

En reaktion på ”Tananger – Korshamn

  1. Angi 22 juli, 2019 / 21:46

    Sittbrunnskapellet har kommit väl till pass 😊, Robert 🌥

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s