Jondal – Norheimsund

Jondal är en väldigt trevlig liten hamn med bra service. Fantastisk utsikt med höga berg runtomkring oss.

Denna dag skulle vi ha lite aktivitet. Vilket innebar att vi skulle ta bussen upp till Folgefonna Sommerskisenter. Vi hade redan koll på att det var stängt för säsongen för alla utom skidklubbar, och mycket riktigt var det full fart i backen med blivande ”Stenmarkare”.

Väl uppe vid glaciären insåg vi att det fanns inte så mycket att göra, om vi inte ville gå på en guidad tur och bussen tillbaka skulle inte gå förrän om knappt 5 timmar. Då var det någon som fick den briljanta idén (inga namn!) att vi kunde ju lika gärna gå nerför berget tillbaks till Jondal. 18 km och 4 timmar senare var åtminstone några av oss rejält möra, men vi fick oss en tur med väldigt fina miljöer.

När vi kom tillbaka till Jondal blev det dusch och sedan kastade vi loss snabbt för att ta oss över Hardangerfjorden till Norheimsund. Där var det fullt i hamnen, men vi fick en plats utanför en liten segelbåt med tre glada norska unga herrar ombord i en Comfort 30. Annars var det mest motorbåtar.

En reaktion på ”Jondal – Norheimsund

  1. Angi 17 juli, 2019 / 17:58

    Vi har det bra vi här bak i bilen…..ni är ju helt tokiga men det gick iallafall nerför 😫

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s