Pilapollen – Bergen

Efter en lugn natt på svaj i Pilpollens ”lagun” stävade vi mot Bergen för att hämta upp Jan som kommer med flyg från Göteborg. Roligt att han nu mönstrar på Elvine för den fortsatta seglingen i Norge.

Vinden var från nordväst som brukligt så det blev motorgång och vi passade på att veckostäda båten under färden.

Vid inloppet till Bergens hamn siktade vi Hurtigrutten vid kaj och lite längre in i hamnen – stor yacht möter liten yacht 🙂 Fiskmarknaden i Bergen är trevlig och det blev till att äta ”Nr 1 in Norway Fresh and crispy” Fish & Chips, vilket stämde bra i detta fallet – den kan varmt rekommenderas! Bryggen är mysig med sina trähus, restauranger, pubar och folkvimmel.

En reaktion på ”Pilapollen – Bergen

  1. Angi 15 juli, 2019 / 07:49

    Vilka gamla fina hus

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s