Jörpeland – Predikstolen – Mosteröy (Utstein Kloster)

Efter en lugn natt i Jörpelands gästhamn tar vi första bussen kl 8:45 mot Predikstolens parkeringsplats. Strax efter kl 9 börjar vi 4 km vandring upp mot Predikstolen som ligger 604 möh. Efter 1 timma och 20 minuters svettig vandring är vi framme vid den mäktiga Predikstolen! (Vilket 150.000 andra personer/år också gör). Efter fotosafari på Predikstolen och medhavd lunch går vi tillbaka ner till parkeringsplatsen för hemfärd till Elvine i hamnen.

Svettiga och lite trötta kastar vi snabbt loss och duschar under färd mot Mosteröy. Väl framme är bästa platsen vid den svarta gummidäckenskajen som vi brukar undvika, men väljer ändå denna plats vilket ger oss merjobb med att skura fendrar. När skurargrejerna är framme så tar Maria och Åse även tag i att tvätta ”Janne-duschslangen” 🙂

En reaktion på ”Jörpeland – Predikstolen – Mosteröy (Utstein Kloster)

  1. Angi 12 juli, 2019 / 11:53

    Ser helt fantastiskt ut. Bussresan hade dom vett att ta betalt för 😁

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s