Nationaldagshelgen – Näverkärrskilen och Bovallstrand

Även denna helg bjöd på extra ledighet med Nationaldagen och med en ”klämdag” på fredagen. Denna gång var det bara Åse och Jan ombord då Robert och Maria var iväg på annat håll för att fira sin 25-åriga bröllopsdag.

Det var ren högsommarvärme när vi stävade norrut från Ellös.

Första anhalt blev svajankring i Karlsvik vid Näverkärrskilen strax norr om Brofjorden. Denna vik var mycket populär denna dag och det var många båtar som låg där, och de fyra SXK-bojarna var förstås upptagna. Därför fick vi lägga eget ankare. Något som vi inte är alltför erfarna vid, och extra spännande då det blåste uppåt 11 m/s när vi ankrade. Ännu mer spännande på natten då det återigen blåste upp till samma styrka då ett åskväder drog förbi, men ankaret satt mycket bra i den leriga botten. Vilket vi märkte dagen efter när det skulle dras upp. Kvällen var mycket trevlig då vi fick besök ombord utav Lennart och Katarina på Zephyros som ankrat upp bakom oss.

Dagen efter var inte vädret lika fint på morgonen, men det var lugnt och stilla när vi gick upp förbi Kungshamn vidare upp genom Sotenkanalen.

Till kvällen hade vädret blivit mycket bättre och vi fick en fin plats längst in vid kaj i gästhamnen i Bovallstrand.

Vädret blev sämre än väntat denna helg och till söndag visade prognosen kuling så vi bestämde oss för att lämna Bovallstrand tidigt på lördagsmorgonen för att gå tillbaka till Ellös. Även under lördagen var vädret mycket växlande och från en fin morgon fick vi senare känna på både regn och blåst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s