Kristihimmelsfärdshelgen – Marstrand och Höviksnäs

Enligt traditionen så skulle turen burit av till Anholt men vädret på torsdagen lämpade sig verkligen inte för detta då det skulle blivit kraftig motvind. Istället väntade vi och gav oss ut först på fredagen och då med färden inställd på Marstrand. Där var det Big Boat Race så det var ganska många båtar i hamnen med besättningar till deltagande båtar. Turen dit var behaglig i soligt väder med lagom vind i lämplig riktning.

På lördag var det sämre väder igen, och efter en rask promenad runt Marstrandsön i regnet kastade vi loss mot Höviksnäs där Robert och Åse har sin kusin Ann i ett torp nära hamnen. Hakefjorden upp forsade vi fram i 10-12 m/s medvind. När vi kom fram till Höviksnäs så hade det börjat blåsa ännu mer och tilläggningen längs med den yttersta bryggan i upp till 15 m/s i byarna från bryggan bjöd på en utmaning. Med god hjälp från folk i land lyckades vi ordna det.

Söndagen bjöd på bättre väder och lagom vind på 4-6 m/s, ungefär i rätt riktning. Hela Stigfjorden var det dock motvind så då fuskade vi genom att gå för motor. Det var kul med lite omväxling och gå innanför Tjörn för en gångs skull. Det var länge sedan vi passerade under Tjörnbron.

En reaktion på ”Kristihimmelsfärdshelgen – Marstrand och Höviksnäs

  1. Ann-Christin Laigar 3 juni, 2019 / 20:18

    Ömsom vin ömsom vatten tydligen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s