Marstrand – Ellös

Idag var siktet inställt på att ta sig tillbaka hem till hemmahamnen i Ellös. SMHI har utfärdat varning för minst kuling, kanske t.o.m. storm, i våra farvatten imorgon. Eftersom det inte är så lång sträcka tog vi det lugnt och kollade in reafynden samt klarade av det obligatoriska fikat på Bergs konditori. Det passade också bra att tanka upp fullt. Denna semester så har ju vädret varit fantastiskt fint, vilket dock innebär att det inte har blåst särskilt mycket. Därför har det gått åt en hel del diesel på vår lilla semesterrunda.

Åtminstone hälften av sträckan kunde vi segla i lagom västanvind, men vid Mollösund fick vi ge upp. Alma blev sugen på att bada i ”riktigt badvatten” (dvs saltvatten), så vi stannade vid en SXK-boj vid Dannholmen där hon hoppade i. Strax smittade detta av sig på Åse som förvånansvärt också passade på att bada.

När vi kom fram till Ellös var allt väldigt lugnt och stilla. Det var verkligen lugnet före stormen. Nu blir det bara en natt till i båten och hemfärd med buss imorgon till Göteborg. Samtidigt som vi hoppas på att Elvine ligger fast förtöjd under fredagens utlovade väder med starka vindar.img_2879

Här slutar alltså årets semesterrutt. Den började lördagen 30 juni och slutar idag torsdag 9 augusti, vilket är 40 dagar. Under denna tid har vi tillryggalagt 1 424 nm enligt loggen. Detta blir då ungefär 35 nm om dagen i genomsnitt. I år har vi alltså inte legat jättemycket still.

En reaktion på ”Marstrand – Ellös

  1. Ann-Christin Laigar 14 augusti, 2018 / 11:46

    Lite sorgligt men så skönt att allt har gått bra. Flera helger återstår ⛵😩

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s