Bua – Marstrand

Det var utlovat mycket vind under onsdagen. Väderprognosen visade 10-14 m/s syd till sydost, vilket då skulle ge oss medvind och dagarna innan hade varit lugna så det fanns inga gamla vågor. När vi tuffade ut från Bua var det lugnt, men beredda på den myckna vinden så satte vi ett rev i storseglet. Riktningen blev sådan att vi länsade och plattlänsade om vartannat. Stundtals blev vinden uppåt 10 m/s men aldrig mer. Vår plan var att ta oss till Vrångö innan vinden skulle öka. Vi var där i rätt tid, men det som vi möttes av var inte mer vind utan ett åskregn. Därför revade vi seglen och fortsatte för motor. Efter det blev det inte mycket mer vind så det blev motorgång för resten. Känns alltid lite konstigt när vi passerar förbi hemtrakterna i Fiskebäck.

Framme i Marstrand väntade Johan och Susanne på kajen. Med dem blev det gemensam middag på Lasse-Maja på kvällen.img_2868

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s