Malmö – Torekov

Under söndagen blåste det rejält så vi låg kvar i den fina gästhamnen Dockan Marina i Malmö. Vi passade på att städa och tvätta båten, träna och handla så det blev inte mycket tid över till att slappa trots allt. Det gick att låna cyklar på hamnkontoret vilket passade oss utmärkt då detta tog oss både till ICA Maxi för att handla och in till city på kvällen för att äta.

Nästa dag kastade vi loss för färd norrut. Det började med bra vind och fin segling nästan ända upp till Öresund. På vägen passerade vi förbi Barsebäcksverket i vår serie om ”segla förbi ett kärnkraftverk”. Vid Öresund revade vi och gick för motor medans vi ”slogs” med alla färjorna som åker kors och tvärs. Därefter hade vinden lagt sig och sedan hände något sensationellt – vi fick semesterns första regnskur.

Framme i Torekov fick vi gott mottagande av hamnvakten på kajen som anvisade en riktigt bra plats längst ut i hamnen.img_2865

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s