Västervik – Kiddeholmen

Det blev två nätter i Västervik eftersom det skulle vara lite ombyte i besättningen. Denna sommar verkar det vara tradition att ligga två nätter i samma hamn när detta skall ske. Nu mönstrade Robert och Maria av, och istället mönstrade Alma på. Det passade också bra att ligga kvar till måndag förmiddag i Västervik för att göra ”viktiga inköp” i en affär som öppnar först klockan 10… När det var dags för oss att lämna Västervik så var det inte många båtar kvar i den delen av hamnen som vi låg. Endast en av båtarna i Storebro-eskaderna var kvar. Nämligen vår granne.dsc_0111

Färden söderut passerade många idylliska och trånga sund. Vi undrade om det inte kunde vara så att självaste Ingemar Stenmark hade lagt ut farleden eftersom det var rena slalombanan. När det var som mest idylliskt så hade vi kärnkraftverket i Oskarshamn som fond.

Vi hade sett ut en vik som såg mycket bra ut att ankra i strax söder om Oskarshamn som heter Kiddeholmen. Den skulle vara skyddad för de flesta vindriktningar. Väl framme så blev vi först förvånade av att det inte låg några andra båtar där. Sedan blev vi förvånade över att det där fanns två lediga SXK-bojar. Vilket flyt att bara göra fast i en av dem, så slapp vi bråka med vårt eget ankare.

Väl på plats så passade Alma och Jan på att ta sig ett kvällsdop i vattnet som nu nästan håller samma temperatur som Valhalla-badet.

En reaktion på ”Västervik – Kiddeholmen

  1. Ann-Christin Laigar 31 juli, 2018 / 10:20

    Verkar har varit en lugn och skön dag 🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s