Nävekvarn – Västervik

Även denna väg så passerades den gröna pricken som har namnet Kejsaren. Enligt tradition skall den hälsas med en skål, men vi lät förnuftet råda och nöjde oss med att hälsa utan alkohol inblandat.dsc_0101

Denna dag blåste det på rejält och vi kunde långa tider logga 7-8 knop i undanvinden. Skönt var också att de många öarna gav en lugn sjö, utan för mycket vågor.

Med såpass bra fart så passade vi på att ta oss hyfsat långt och gick hela 60 nautiska mil denna dag. Det tog oss till Västervik. Vi kände oss nöjda att vi hade en båt och skulle till gästhamnen som såg fin ut på de bilder vi sett. Uppställningsplatsen för husbilar såg inte alls lika idyllisk ut med värmekraftverket som närmsta granne.Webp.net-resizeimage (1)

Gästhamnen i Västervik var lika fin som den såg ut på bilderna vi sett, om inte ännu finare. Vi blev uppmötta redan vid inloppet av en kille i gummibåt som lät meddela att eftersom vi kom såpass sent så hade några stora båtar lämnat så det fanns plats för oss i det nya bryggområdet. De båtar som hade lämnat tillhörde Storebro-eskadern som just avslutats. Därför fick vi ligga som en katt bland hermelinerna emellan 40 stycken Storebro av olika modeller.

Det bör dock tilläggas att även om gästplatserna vid de nya bryggorna på Slottsholmen var jättefina så lämnades det mycket i övrigt att önska avseende bekvämlighetsservicen med toaletter och duschar. Den ligger nämligen på kilometer-långt avstånd, åtminstone känns det så, från de platserna där vi låg.

En reaktion på ”Nävekvarn – Västervik

  1. Ann-Christin Laigar 30 juli, 2018 / 13:07

    Då är det en ny ställplats för husbilar. Vi var där för flera år sen och den låg fint nere vid hamnen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s