Fifång – Nävekvarn

Det var en mycket lugn och stilla, samt som hela denna sommaren, mycket varm morgon när vi hissade upp ankaret. Som på alla ställen på östkusten där vi ankrat i år så är det dying botten där ankaret riktigt suger sig fast, och tar med sig mycket av detta upp. Vi får mycket användning utav vår ”flushing pump” för att rengöra ankaret.

Det blev ganska mycket segling i den lilla vinden som var. En del med ”stora blå”. Förutom allra sista biten då vi gick för motor med vinden så det var helt vindstilla ombord i över 30 graders värme. Inte så långt från outhärdligt. Först var vi lite inne på Oxelösund, men när vi såg industriomgivningarna så hoppade vi över denna hamn.

Istället gick vi in en liten bit i Bråviken för att lägga till i Nävekvarn. En supermysig hamn där vi slappade på kvällen med rosé- och rödvin.

 

Lite oroliga för om djupet skulle räcka till för oss tog vi oss ändå allra längst in i hamnen där vi hittade en bra plats. Djupet visade sig där vara närmare 4 meter så det var ju gott om plats för oss.

En reaktion på ”Fifång – Nävekvarn

  1. Ann-Christin Laigar 29 juli, 2018 / 14:02

    Inte rödvin i denna värmen bättre med rosé

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s