Finnhamn – Utö

Vi hann inte ens kasta loss från St Jolpan förrän det kom en båt och aspirerade på vår fina plats vid bryggan.

Första biten ut fick vi snirkla oss för motor, men när vi kom ner till Kanholmsfjärden blev det fartfylld segling. Därefter seglade vi Nämdöfjärden,  och Jungfrufjärden. Hade vi bara hittat en fjärd till så hade det blivit den fjärde fjärden denna dag.

Gästhamnen på Utö lär vara Stockholms skärgård näst populäraste angöring efter Sandhamn, och ont om båtar var det inte. Det som det var ont om var djup. Först gick vi in i den norra hamnen. Den första platsen vi hittade och gick in till, mellan två motorbåtar, där saknades det en dryg meter till bryggan. Då gick vi ut igen och provade en plats mellan två segelbåtar på andra sidan hamnen, mot Persholmen. Där saknades det ännu mer, men istället fick vi många glada tillrop från grannarna i segelbåtarna att det är ”bara att gasa på”. Nu var vi inte så intresserade utav att blästra kölen så vi lämnade även denna plats. Istället gick vi in i den södra hamnen, och där lade vi oss på nocken på en av de nyligen förlängda flytbryggorna. Här hade vi minst en halvmeter djup tillgodo. Lite konstigt att en hamn med så här mycket båtar dessutom inte hade några bojar eller fasta akterförtöjningar. Alla behövde lägga eget ankare på den dyiga botten. När vi väl hade kommit på plats kunde vi uppleva en del av den mycket trevliga stämningen iland. Middag avnjöts till stor belåtenhet på Nya Dannekrogen.

En reaktion på ”Finnhamn – Utö

  1. Ann-Christin Laigar 26 juli, 2018 / 19:50

    Stockholmarna kanske har mindre båtar för dom går kanske för det mesta inomskärs 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s