Mariehamn – Granhamn

Från Mariehamn fick vi riktigt bra segling mot Sverige.

Viken på Granhamn var mycket mindre än vad vi hade föreställt oss. Vi hade t.o.m tänkt att vi kanske lägger oss på svaj om det inte finns plats till land, men det var inte att tänka på. Dock hade vi tur och kunde klämma in oss mellan två båtar. Framför oss på klipphällen hade vi 200 år gammal graffiti från den tid då det var riktigt röj på den lilla ön och skutorna låg där och väntade på att segla över till Finland.

Efter middagen hade vi tänkt att ta det lite lugnt, men först skulle vi bara ordna lite med förtamparna. Då upptäckte Robert en skruv och ett beslag på däck och då började cirkusen. En av skruvarna till ”adapterröret” på förstaget hade skruvat upp sig och gått ur. Innan vi förstod hur det hela fungerade och skulle återmonteras spände vi av riggen och försökte slacka av förstaget och en hel massa andra åtgärder. Vi fick mycket god hjälp av vår granne i en Bavaria 38 som hade några verktyg som vi saknade. Inte förrän på morgonen hade vi förstått vad som man skulle göra och fick ihop det ordentligt.

Hur som helst var det en mycket fin liten och skyddad vik att ligga i. Förutom att det blev en del svall när alla dessa Finlandsfärjor drog förbi strax utanför.

En reaktion på ”Mariehamn – Granhamn

  1. Ann-Christin Laigar 25 juli, 2018 / 13:21

    Va bra att ni fick ihop det. Konstigt att det kunde lossna 😩

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s