Djupviken – Käringsund

Från den fina ankringsviken Djupviken fortsatte vi till Eckerös största gästhamn Käringsund. En mycket fin hamn där gästplatserna är mot en brygga som går utmed berget. Det var inget problem att hitta plats när vi kom. Lite lustigt här är att det ligger flera små öar och grund inne i hamnbassängen. Inte riktigt vad vi är vana vid, men Ålandsboken gav oss bra vägledning. Jämte oss hade vi en jättefin träbåt som visade sig vara ett one-off bygge signerat Arvid Laurin och byggd för 54 år sedan. Det var fortfarande de första ägarna som hade båten.

Middagen avnjöts på Bodegan vid hamnkontoret. Våra förväntningar var inte jättehöga, så vi blev enormt nöjda när det visade sig att både maten, drickat och miljön var fantastiskt bra. Någonstans läste vi att mycket av Saltkråkan skulle vara inspelat i Käringsund. Kanske var sjöbodarna i hamnen med i TV-serien, vem vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s