Svinskär – Kumlinge – Hamnsundet

Planen för dagen var att kasta loss tidigt, tillfälligt lägga till i Kumlinge för att ta sig till affären där och bunkra och sedan slutmålet Glada Laxen. För att komma tidigt till Glada Laxen kastade vi loss redan halv åtta efter sedvanlig morgontoalett inklusive morgondopp (fast det var ju inte alla som badade…). Affären ligger ca 3 km från hamnen i Kumlinge så vi hade tur som lyckades hyra fyra cyklar i hamnen. På vägen passerade vi öns Apotek som är en sevärdhet eftersom det fortfarande ser lite ut som förr i tiden, samtidigt som det är i fullt bruk. I affären fick vi nästan tag i allt vi hade planerat.

Vid lunchtid kom vi till bryggan vid Glada Laxen bara för att bli upplysta om att det bara fanns plats för båtar som hade reserverat senast dagen innan. I vår Ålandsbok stod det att ”hamnkaptenen ser alltid till att alla får plats”. Något som alltså visade sig stämma väldigt dåligt. Besvikna fick vi göra en omplanering och tuffade nordväst i en outmärkt skutled som tog oss upp till Norra Åland och den lilla men fina gästhamnen Hamnsundet. Där var det inga som helst problem för oss att få plats. När vi sedan skulle grilla gjordes den tråkiga upptäckten att gallret till grillen blivit kvar i Sandvik. Typiskt! Som tur var fick vi låna ett galler av båtgrannen som fick fungera provisoriskt så att vi fick middag.

 

En reaktion på ”Svinskär – Kumlinge – Hamnsundet

  1. Ann-Christin Laigar 20 juli, 2018 / 11:42

    Det är bra med grannar ibland

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s