Rödlöga – Rödhamn

Så var det då dags att lämna svenska farvatten och ge sig in på okänt hav. Nåja dessa vatten har varit uppmätta i flera hundra år, men både av militära och ekonomiska skäl så finns det fortfarande områden på de finska sjökorten som utmärks som just omätta. Just de delarna håller vi oss borta ifrån. Vår första anhalt på Åland var den mycket mysiga och pittoreska hamnen Rödhamn. Redan på vägen dit fick vi stifta bekantskap med de många finlandsfärjorna som trafikerar de trånga farlederna.

Rödhamn är en lite hamn som saknar mycket av de bekvämligheter som vi nuförtiden tar för givan. T.ex finns det ingen elektricitet på den lilla ön och färskvatten var nytt för i år. Nytt för i år var också jättefina mulltoor som dock var lite varma att besöka i den värme som vi har haft hittills.

På kvällen blev det förstås grillning.

På morgonen levererades det färskt bröd till båten i påsar med väderleksrapporten skriven på.

DSC_2362

En reaktion på ”Rödlöga – Rödhamn

  1. Ann-Christin Laigar 20 juli, 2018 / 08:37

    Lite Kalvenfeeling kanske. Festligt med brödpåsen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s