Dalarö – Vaxholm

Idag gick vi verkligen inomskärs ifrån Dalarö till Vaxholm. Vi gick via Ingaröfjärden, Bagges stäket, Skurusund och Vaxholmsfjärden till Vaxholm. Vissa sträckor var mycket smala! Nordostan höll i sig och det var till och med nord, men denna varma dag hade inte mycket vind över huvudtaget så det blev mycket motorgång tyvärr. Vi hade en ny yngre kapten vid namn Hugo. Under de mest trånga sträckorna hade vi sällskap av motorbåtar typ Fontaine med 2000hp (enligt info på deras akterspegel). Ljudet ifrån dessa båtar var högt, så det förtog lite av det mysiga i dessa trånga passage, men så är det ibland.

I slutet på vår färd till Vaxholm tillbringade Robert, Hugo och Maria i den främre utrymmet av båten och jobbade med toaletten då den inte pumpade ut längre. Väl framme i Vaxholm avslutades denna historia med inköp av ett nytt pumphus till Jabsco toaletten på SeaSea här i Vaxholm. Tur i oturen var vi här där det fanns möjlighet till inköp av reservdelar.

En reaktion på ”Dalarö – Vaxholm

  1. Ann-Christin Laigar 14 juli, 2018 / 14:05

    Nu har ni haft tid att skriva loggbok idag i väntan på Jan. Trevlig läsning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s