Stora Rammklöv – Dalarö

Idag såg vi Dalarö som slutmål även om det enbart var 25 nm. Nordostan har vi kvar så det blev kryss på Mysingen. Vi har sedan tidigare funderat på varför Elvine går ”bättre” på babords hals jämfört med styrbords hals. Antagligen är det enbart instrumentet som visar lite galet. På kryssen på Mysingen förstod vi att vindinstrumentet visar 4 grader för mycket åt styrbord och 4 grader för lite åt babord. Vi behöver helt enkelt justera detta så blir det bra.

Nästan framme vid Dalarö seglar vi förbi Dalarö Skans, en gammal borg ifrån 1600-talet som byggdes för att försvara Stockholms södra infart. Väl framme i Askfatshamnen (vad kommer detta namn ifrån?) på Dalarö fick vi bra hjälp ifrån hamnvärden, en mycket snacksalig herre som snabbt förstod att skämta med oss göteborgare.

Hamnvärden gav oss en karta över Dalarö, så vi gav oss iväg på en promenad för att upptäcka Dalarö. Vi gick förbi nya hus, gamla hus, Dalarö kyrka med ett fin klockstapel, bageri (där vi köpte färskt bröd till frukost dagen efter) och kanalen som gjorde att Dalarö är en ö.

IMG_6011

Till middagen mönstrade Hugo på Elvine. Det var mysigt att han kom ombord och vi fick lite ungdomliga influenser ombord.

Vädret är fortfarande helt underbart, sol, varmt, lagom med vind. Hamnen var mycket trevlig med bra service.

IMG_6019

En reaktion på ”Stora Rammklöv – Dalarö

  1. Ann-Christin Laigar 14 juli, 2018 / 14:02

    Vissa hamnkaptener kan verkligen snacka

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s