Malmö – Utklippan

Sverige ska spela match kl 16, fotbolls-VM mot Schweiz (åttondelsfinal). Vi kollar väderprognosen och ser att det är perfekt väder för att kunna se fotboll samtidigt som vi seglar. Vid lunch kastar vi loss och påbörjar de 120 nm mot Utklippan som ligger i Blekinges sydöstra hörn. Passerar Öresundsbron och Falsterbokanalen sedan är det dags att hissa den ”blåa” och kolla när Sverige vinner med 1-0 mot Schweiz 🙂

Det är solnedgång och soluppgång som är mödan värd med nattsegling. Här bjössar vi på två bilder.

IMG_5896fullsizeoutput_5f62

Väl framme på Utklippan kl 07:00 blir det frukost i sittbrunn innan solen bränner för mycket. SXK har roddbåtar man får låna, så en roddtur från Norraskär till fyren på södraskär är en lagom eftermiddagsaktivitet. På Södraskär finns även ett vandrarhem, men fiket som fanns för några års sedan har inte öppet längre.

En reaktion på ”Malmö – Utklippan

  1. Angi Laigar 4 juli, 2018 / 20:41

    Med den farten som ni har är väl ni på Åland innan vi har lämnat Jönköping

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s