Så hamnade vi på Stora Kornö igen

Denna helg var det bara Åse och Jan ombord. Glada i hågen kastade vi loss från Ellös på lördag förmiddag för att hitta en av Kryssarklubbens bojar där vi tänkte lägga till för natten.  De första vi gick till var de tre bojarna mellan S Usholmen och Storön, men där var det redan fullbelagt. Då tuffade vi vidare norrut runt Tjällsö för att se hur det såg ut vid Ängholmen där det finns två bojar. Där var det också fullt och t.o.m en båt som låg på eget ankare. Lite ambivalenta om vi skulle fortsätta norrut eller vända söderut, så bestämde vi oss för att fortsätta norrut mot Näverkärrskilen där det finns fyra bojar. På vägen dit satte vi segel och fick racea mot en Bavaria 39:a som vi kom lite väl nära i ett slag, men det gick bra och vi seglade ifrån dem. De var också på väg till samma ställe som vi, men när vi kom fram upptäckte vi att där var det inte bara fullt vid de fyra bojarna. Utan här låg det minst en handfull båtar på eget ankare. Något som vi bestämt oss för att inte göra, eftersom vinden var prognosticerad att vrida under kvällen. Då blev det Stora Kornö där det oftast finns plats på de stora och fina platserna på utsidan vågbrytaren. Kvällen bjöd på fantastiskt väder och middagen bestod av räkor som vi köpt med oss. Underhållning fick vi av alla spralliga ungdomar som var ombord på Atene som lade till jämte oss.

Vad är en försommarkväll i Bohuslän om inte alldeles, alldeles… underbar.

På söndagsförmiddagen fick vi en fantastisk segling i den friska östliga vinden. Hela vägen från Stora Kornö till Ellös.

20180527093902

En reaktion på ”Så hamnade vi på Stora Kornö igen

  1. Angi Laigar 29 maj, 2018 / 17:18

    Helt underbart 🖒

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s