Kristihimmelsfärdshelgen – Anholt ToR via Åstol på hemvägen

Vi tänkte att det är väl lika bra att göra som vi gjorde förra året och dra till Anholt under Kristihimmelsfärd. Denna gång hade vi planerat att kasta loss tidigt på torsdag morgon, men efter att ha läst väderleksprognosen på onsdag kväll bestämde vi oss för att det är lika bra att vi kastar loss med en gång och kommer fram innan det blåser upp för mycket på Anholt. Därför blev det lite hastigt och lustigt nattsegling även i år. Kastade loss gjorde vi kl 22 och första passet körde Robert och Jan. Då var det 4 timmars motorgång i solnedgång och mörker. Åse och Maria kunde sedan lösa av för att efter ca en timme hissa segel, så under de sista 8 timmarna blev det fin segling.

Framme på Anholt lade vi till med aktern till bryggan. De allra flesta låg långsides förtöjda, men vi tänkte det är bra om vi slipper ändra ifall det skulle bli mycket båtar. Alldeles nytt var vårt sittbrunnskapell som HR Parts monterat under onsdag eftermiddag. Därunder kunde vi sedan sitta och äta middag.

Fredagen var planerat att ligga kvar och njuta av Anholt i det fina vädret. Som alltid gick vi till Anholt Kro för att äta lunch. Där får man pilsner och smörrebröd, vilket gjorde oss hur nöjda som helst. Lite tråkigt dock att nuvarande ägaren har stället till salu, så vi får se om det är kvar nästa gång vi kommer dit.

Till middag grillade vi förstås på grillplatsen där en massa glada danskar var på plats.

Nytt för oss denna gång var att vi hade fått tips om en bar allra längst ut i hamnen bakom färjeläget och den lyckades vi, och som det verkade alla gästande besättningar också, hitta sent på kvällen. Den heter Orakel Bar och denna säsong är deras tredje.

På lördag morgon var det tidig avgång för att hinna fram till Åstol i god tid, där vi hade stämt träff med två andra båtar. Tyvärr var det ingen vind utan vi gick för motor på nästan spegelblankt hav ända upp till Hätteberget. Där fick vi vind och kunde hissa segel och segla den sista korta biten över Marstrandsfjorden.  På Åstol var det förvånansvärt många båtar i gästhamnen, men det var ändå lätt för oss att hitta en ledig plats.

Eftersom Rökeriet inte är igång denna säsong passade vi på att använda deras uteserving till grill- och matplats för middagen.

2018-05-12_Segling_under_Kristihimmelsfärd_034

Söndagens tur upp till Ellös var inte heller så händelserik i mycket växlande vind, men vi lyckades ändå segla ganska mycket. Dock som synes var det en del bleke också.

2018-05-13_Segling_under_Kristihimmelsfärd_041

 

En reaktion på ”Kristihimmelsfärdshelgen – Anholt ToR via Åstol på hemvägen

  1. Angi Laigar 15 maj, 2018 / 20:43

    Låter som en helt underbar helg.
    Sittbrunnskapell, jaha Robert det blev det iallafall 🖒

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s