Väderöarna – Resö

Även om den gamle hamnkaptenen inte längre är kvar så gäller samma rutiner på Väderöarna – hamnen packad inifrån och alla båtar lägger ut kl 10 dagen efter. Klockan 9.40 var vi uppe på däck i ösregnet men aktiviteten i övriga båtar var begränsad. Så småningom dök det upp fler och fler förutom en tysk längst ut som inte fattat hur det går till. Både regnet och vinden tilltog med byar på upp till 14 m/s så det blev hyfsat spännande när alla skulle försöka få upp fören mot vinden. Allt gick dock hyfsat bra så när som en pulpit på en motorbåt som brast när en Hanse gick ut. Till sist blev det vår tur att komma ut och då hade klockan redan blivit kvart i elva.

Vi hann inte komma långt förrän vinden mojnade mer och mer. När vi väl vände upp i farleden förbi Havsstensund tog vi ned seglen och gick för motor. Framme i Resö fick vi en kanonplats långsides precis i inloppet till hamnen, men när vi lade till hade regnet börjat igen. Så våra nästan torra sjökläder blev blöta igen.

En reaktion på ”Väderöarna – Resö

  1. Angi 9 augusti, 2017 / 20:14

    Spännande när det är många som ska samarbeta. Här vid Vänern har det också ösregnat hela dagen ☁☹

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s