Gilleleje – Varberg

Tidigt i ottan, klockan fem i sju, kastade vi loss från Gilleleje. Det var nära att vi knackade på båten jämte som vi inte lade oss utanför därför att vi tyckte att det var bättre att ligga utanför en annan. Då skulle vi vänligt knackat på och försäkrat oss om att de inte försovit sig. De skulle nämligen gå ”jättetidigt” – har ni hört den förut?

Vädret under seglatsen kan enkelt sammanfattas som: SKETVÄDER. Det regnade och blåste mest hela tiden. Som tur var gick vi med vinden vilket gjorde att vi inte krängde eller rullade. Som bäst kom vi upp i 10.9 knop på en surfvåg.20170803133107

Väl framme i Varberg ösregnade det fortfarande, men det blir mycket lugnare att komma in i hamn. Väl där fick vi en plats utanför en Malö 43 Classic. Efter tilläggning fick vi upp vårt ”provisoriska sittbrunnskapell” dvs bomkapellet. Gästhamnen var välordnad och vi lyckades lägga totalbeslag under fem timmar på de båda tvättmaskinerna och torktumlarna. Middag och kvällsmys i båten. Under en liten stund tittade t.o.m solen fram.

En reaktion på ”Gilleleje – Varberg

  1. Angi 4 augusti, 2017 / 09:38

    Sådana dagar ska man också vara med öm 😫

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s