Warnemunde – Köpenhamn

Även denna morgonen började den hurtfriska delen av besättningen med ett hårt träningspass.20170730084954

Därefter strosade vi runt i Warnemunde och gnolade på den trallvänliga melodin ”Warnemunde, Warnemunde..” eller vad den kan tänkas heta. Den hade vi lärt oss av ett gäng gubbar som hade underhållning på en båt i hamnen kvällen före. Kanske var det pensionärssektionen av Wienersängerknaben…

På eftermiddagen var det dags att kasta loss för en nattsegling till Köpenhamn på drygt 100 nm. Men först blev vi tvungna att vänta ut ett häftigt åskväder som drog över oss. Denna gång hade vi tur och hade inte hunnit lägga ut innan det kom. Det ovädret gav oss väldigt konstiga vindar i början av turen. Först väldigt svaga vindar då vi gick för motor. När det sedan sakta ökade och vi bestämde oss för att hissa kom en häftig körare på upp till 14 m/s. Då seglade vi 6.5 knop på bara storseglet indraget till två rev.

Resten av turen var fantastiskt fin där Maria och Jan lyckades få de bägge passen med både solnedgång och soluppgång.

Robert hade lyckats boka en plats längst in i Christianhavns kanal. Där skulle en motorbåt lämna med kl 9 öppningen av Trangravsbron och vi lyckades vara framme till just den. Lite problem med en bastant tysk herre som lagt sin Bavaria i vägen för oss i inloppet men till slut flyttade han på sig.

Efter dusch gav vi oss ut i Köpenhamn. Dock hann vi inte längre än till Nyhavn då en störtskur fick oss att välja första bästa smörrebrödsställe där vi smet in för lunch.20170731132015

Kvällens middag blev grillning i hamnen. 20170731193526

Därefter blev det ett kärt återseende för Robert och Jan som tog några pilsner på Köpenhamns i särklass mest otrendiga bar Staerkodder (fast vi har i två års tid trott att den hette Slaerkedder pga det svårlästa typsnittet).

En reaktion på ”Warnemunde – Köpenhamn

  1. Angi 1 augusti, 2017 / 12:58

    Så otroligt med alla upplevelser 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s