Tunö – Bogense

Utläggningen från Tunö blev lite mer dramatisk än vad vi tänkt oss. Precis i hamninloppet låg en liten segelbåt som ropade på oss. De ville ha hjälp med att bli bogserade ut ur hamnen. Sagt och gjort så backade Robert till dem och vi tog emot deras alldeles för korta tamp. De hann inte med att göra loss sina förtöjningar så när vi började dra drogs deras sida styggt i kajkanten. Men deras syfte blev ändå uppnått – de blev bogserade ut ur hamnen…

Seglingen mot Bogense var fin med lagom vind. Förutom en knapp timme då vi gick för motor.

Hamnen i Bogense var mycket välordnad. Med tydliga djupangivelser vid varje brygga och många platser för lite större båtar. Det slutade förstås med att vi tog en alldeles för stor plats, men som sagt plats fick vi.20170720145715

Själva staden Bogense gjorde dock inte något större intryck på oss. Den största sevärdheten verkade vara en kopia på Manneken Pis. Annars var det mest suspekta ölschapp som vi denna dag hoppade över.20170720153228

3 reaktioner på ”Tunö – Bogense

 1. Angi 21 juli, 2017 / 09:41

  Enligt marine traffic är ni fortfarande på väg från Tunö????

  Gilla

  • Robert 21 juli, 2017 / 10:31

   Vi har satt på lura-knappen😀

   Gilla

   • Angi 21 juli, 2017 / 10:55

    Tror jag inte. Ni har stängt av för att jag inte skall kunna följa 🤗🤣

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s