Kristi himmelfärdshelgen – Anholt ToR

Nattsegling

Vi provade på nattsegling för första gången. Vid midnatt kastade vi loss från Ellös med destination Anholt. 13½ timme senare var vi framme. Trötta och omtumlade men lyckliga. I början av natten var vinden alltför dålig för att kunna segla, men tyvärr var sjön fortfarande grov från tidigare vindar så färden blev väldigt skumpig. När det sedan blåste upp frampå tidig morgon kunde vi hissa segel och färden blev både lugnare och snabbare.20170525_Kristi_himmelsfärdshelgen_på_Anholt_021

Anholt

Ön är inte så stor med sina knappt 22 kvadratkilometer där den ligger för sig själv mitt emellan Sverige och Danmark i Kattegatt. Den fasta befolkningen uppgår inte till mer än drygt 150 personer. Under sommaren invaderas ön av båtfolket, men under denna helg var det behagligt glest i hamnen.20170525_Kristi_himmelsfärdshelgen_på_Anholt_02620170525_Kristi_himmelsfärdshelgen_på_Anholt_022

Lunchen på fredagen avnjöts på det alltid lika mysiga Anholt Kro. Knappast varken det hippaste eller mest påkostade stället, men smörrebröd och kall pilsner på uteserveringen är bland det bästa som finns.20170526_Kristi_himmelsfärdshelgen_på_Anholt_051

På kvällarna ordnas middagen bäst genom att utnyttja den gemensamma grillplatsen. Viktigt är dock att komma ihåg att ta med egen ”tändvätska”.20170526_Kristi_himmelsfärdshelgen_på_Anholt_058

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s